Nyhammars Gård
69592 Laxå
© 2019 CS Veterinär AB

OM OSS

Caroline Seidel

Jag har varit veterinär i över 10 år och utbildade mig i Berlin (Freie Universität) från 2002 -  2008.  Därefter har jag jobbat som anställd veterinär på olika kliniker och praktiker i Tyskland med häst, smådjur och nöt.

 

Sen 2011 jobbar jag i Sverige som leg. veterinär och 2013 startade jag CS Veterinär AB med verksamhet i Laxå för häst, hund och katt.

Min tyngdpunkt är jobbet med hästarna, men så klart tar jag också hand om hundar och katter.

 

Det är viktigast för mig är att hitta felet från grunden, åtgärda det och hjälpa djurägaren profylaktiskt att undvika problem. Dialogen med kunden för att hjälpa djuret är prio ett hos oss. Bara så kan man hitta och undvika fel.

 

Jag har ridit flera år, haft egna hästar och startade "hästfeeling" med voltige, sen blev det  dressyr, hoppning och till slut  fälttavlan.

Men jag tycker mest om själva individen häst, att iaktta dem, deras beteende, biomekaniken i kroppen, deras flockbeteende och reaktion under olika situationer. 

 

Eftersom det är mycket hästar i mitt jobb (dygnet runt) och för att i vardagen kunna släppa tankar om fall, kunder m.m. har jag valt att göra något helt annorlunda på min fritid.

Jag har tagit upp tennisracket igen och satsar på det, för mig själv och mitt företag för att hålla mig fysisk och psykisk frisk i kroppen. 

 

Jag bor tillsammans med mina två livskamrater, Malte och Knutte, två strävhåriga taxar, som är alltid är positiva och glada och ger kraft till mig när det behövs. 

Dörte Bühring

Efter min utbildning till djursjuksköterska i en häst- & smådjurspraktik i Tyskland och mina studier till veterinär i München (klart 2017) fick jag det här bra jobberbjudandet från Caroline.

Att jobbar tillsammans med djur och människor och att hjälpa på bästa sätt har alltid varit en dröm för mig. 

Jag tycker om att operera och är glad när jag kan avsluta med en fint & skönt sutur. En annan stort intresse på jobbet är diagnostik som röntgen och ultraljud. Det är alltid fascinerande att titta "genom" en kropp.

 

Privat njuter jag av naturen med mina två hundar, Heidi och Joseph, och med min häst. En stort del av min fritid spendera jag med att utveckla mig med hästutbildningar med fokus på hälsosam ridning och en harmonisk relation till hästen.